Contact

Heb je vragen suggesties of opmerkingen, neem dan contact met ons op via
info@vrouwenmars1945.nl

De organisatie van de Vrouwenmars Wandeltocht bestaat in 2024 uit

  • Renske van Donk – OVCG: “Vanuit mijn rol als waarnemend coördinator van Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen draag ik bij aan de organisatie van de Vrouwenmars. Voorheen was ik niet bekend met het verhaal van de 116 vrouwen die vanuit Kamp Westerbork op een gedwongen mars naar het noorden werden gestuurd. Het verhaal van deze opmerkelijke groep vrouwen verdient het echter om herinnerd te worden en de nodige aandacht te krijgen.”
  • Iris Vogt – kleindochter Corrie Kieft: “De moeder van mijn vader liep als 1 van de 116 vrouwen mee in 1945. Ondanks dat ik haar nooit heb kunnen ontmoeten heb ik altijd terugkerende achtervolgingsdromen gehad, totdat ik zelf in 2022 de tocht heb meegelopen. Hier aan meedoen werkt helend, ik werk graag mee om dit voor anderen mogelijk te maken.”
  • Rinke van Zuren – achterkleindochter Corrie Kieft: “Als achterkleinkind van 1 van de vrouwen uit 1945 werk ik graag mee om deze bijzondere tocht te blijven herdenken en te onthouden waar zij voor gestreden hebben.”
  • Ika van Doorn – kleindochter Nonny van den Bosch: Hoe bijzonder dat een passage in mijn oma’s oorlogsmemoires tot verbeelding kwam toen is de “vrouwenmars” geschiedenis. Wat waren de vrouwen moedig en vaak positief, ondanks alle verschrikkingen. Laten we die kracht én de generatie-lange impact van oorlog blijven zien en helen.
  • Rixt van Gosliga – initiatiefneemster sinds 2022: “In 2021 liep ik de Vrouwenmars, georganiseerd als eenmalige herdenkingstocht, voor 75 jaar vrijheid in Nederland. Het, voor mij onbekende, verhaal over de Vrouwenmars maakte veel indruk op me. Zoveel dat ik besloot het mogelijk te maken deze vrouwen elk jaar te herdenken en hun verhaal te laten herleven door het organiseren van een jaarlijkse wandeltocht.”Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial