Contact

Heb je vragen, suggesties of ben/ken jij een nabestaande? Neem dan contact met ons op via
info@vrouwenmars1945.nl

De organisatie van de Vrouwenmars Wandeltocht bestaat in 2024 uit:

  • Rixt van Gosliga – initiatiefneemster sinds 2022: “In 2021 liep ik zelf de Vrouwenmars, georganiseerd als eenmalige herdenkingstocht in het kader van 75 jaar vrijheid in Nederland. Het voor mij onbekende verhaal over de Vrouwenmars maakte indruk op me. Zoveel, dat ik besloot het mogelijk te maken deze vrouwen elk jaar te herdenken en hun verhaal te laten herleven door het organiseren van een jaarlijkse wandeltocht.”
  • Renske van Donk: “Ik draag met plezier bij aan de organisatie van de Vrouwenmars. Voorheen was ik niet bekend met het verhaal van de 116 vrouwen die vanuit Kamp Westerbork op een gedwongen mars naar het noorden werden gestuurd. Het verhaal van deze opmerkelijke groep vrouwen verdient het echter om herinnerd te worden.”
  • Iris Vogt – kleindochter Corrie Kieft (no. 87): “De moeder van mijn vader liep als 1 van de 116 vrouwen mee in 1945. Helaas heb ik haar nooit mogen ontmoeten. Wel heb ik altijd terugkerende oorlogsdromen gehad waarin ik achtervolgd werd. Totdat ik in 2022 meeliep aan de vrouwenmars. Dit werkte helend, de nachtmerries stopten. Sindsdien werk ik mee om dit ook voor anderen mogelijk te maken.”
  • Rinke van Zuuren – achterkleindochter Corrie Kieft (no. 87): “Als achterkleinkind van Corrie Kieft werk ik graag mee om deze bijzondere tocht te blijven herdenken en te onthouden waar zij voor gestreden hebben.”
  • Ika van Doorn – kleindochter Nonny van den Bosch (no. 59) en achterkleindochter Johanna van Doorn-Bos (no. 62): Door een passage in mijn oma’s oorlogsmemoires ontdekte ik de Vrouwenmars-geschiedenis in 2022. Sindsdien ben ik in de levens gedoken van deze sterke vrouwen en ontdekte ik memorabele verhalen en bijzondere mensen.
    Neem vooral contact op als je hier meer over wilt weten of aanvullingen hebt!

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial