Sap.je sponsort Vrouwenmars

Met veel plezier laten we weten dat Sap.je alle deelnemers en vrijwilligers op zondag 14 april 2024 verwent met haar verrukkelijke verse sapjes. Deze sappen zijn slowjuice gemaakt van biologische groente en fruit in het Sap Lab.

Extra fijn is dat met de code vrouwenmars15 ook nog eens 15% korting gegeven wordt op alle drankjes en kuren die te vinden zijn op www.sap.je.

Drink smakelijk!

Vrouwenmars in Dagblad van het Noorden

Dagblad van het Noorden besteedde aandacht aan de Vrouwenmars: op de website en in een radio-interview met Rixt van Gosliga, initiatiefnemer van de herdenkingstochten.

De vierde editie van de Vrouwenmars – 14 april 2024  

Precies 79 jaar na de bevrijding van de 116 vrouwen, zal op zondag 14 april 2024 voor de vierde keer de wandeling plaatsvinden. Met het lopen herdenken we deze vrouwen die hun leven voor onze vrijheid op het spel hebben gezet. Iedereen (mannen en vrouwen) is van harte welkom om zich in te schrijven. 

Afstand 

Vorig jaar liep de wandeltocht van Kamp Westerbork naar het Huis van Bewaring in Groningen. Dit jaar voltooien we het tweede deel van de tocht en lopen we van het Huis van Bewaring in Groningen naar Grijpskerk. De twee afstanden van deze wandeltocht zijn 5 en 25 kilometer.  

Vrijwilligers 

Wil je graag bijdragen als vrijwilliger aan deze wandeltocht? Er zijn verschillende manieren waarop je kunt helpen, zoals meelopen als begeleider of het uitreiken van Vrouwenmars-herinneringen na afloop. Als je interesse hebt kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@vrouwenmars1945.nl.  

Wat is de Vrouwenmars?  

In de nacht van 11 op 12 april 1945 werden 116 politieke vrouwelijke gevangenen vanuit Kamp Westerbork op een gedwongen mars gestuurd. Niemand wist waarheen of waarom. Velen van hen waren ernstig verzwakt door het zware werk dat ze in Kamp Westerbork hadden moeten verrichten en leefden voortdurend in angst gefusilleerd te worden. De tocht strekte zich uit over een periode van drie aaneengesloten dagen en nachten en staat sindsdien bekend als de vrouwenmars. De vrouwen liepen vanuit Kamp Westerbork via Assen naar Groningen en van daaruit richting Grijpskerk, waar zij op 14 april 1945 werden bevrijd. 


Wandeltocht met een verhaal

In april 1945 werden 116 vrouwen, voornamelijk verzetsstrijders, gedwongen vanuit Kamp Westerbork te vertrekken. Drie dagen en nachten verkeerden ze in grote angst en onzekerheid. Tot ze op 14 april in Grijpskerk werden vrijgelaten.

Samen met het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) wordt de wandeltocht georganiseerd.

Iedereen (m/v)die in de voetsporen van deze verzetsvrouwen wil lopen en de vrede en vrijheid wil vieren waar zij voor hebben gestreden, kan zich inschrijven.

Afstanden wandeltocht
Westerbork naar Groningen (42 km) 
Westerbork naar Assen (21 km).


Title for This Block

Oktober 2022

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial